marți, iunie 09, 2009

Un site ce merita citit : http://www.reasoned.org/

Daca ai timp sa citesti cele 27 de capitole de pe site-ul asta, chiar se merita. Nu te lasa pacalit de aspectul monoton al site-ului, continutul lui e important. Daca nu ai chef sa citesti atata la calculator, poti face ca mine: mi-am printat cateva capitole, si le citesc dimineata in metrou in drum spre munca, si inapoi seara.

Daca n-ai chef sa dai click pe link si vrei sa iti faci o idee mai clara despre ce este, in titlul site-ului scrie "REASONED SPIRITUALITY. Exploring spirituality, the meaning of life, the concept of God."

Continutul site-ului s-ar putea sa iti schimbe destul de mult viziunea asupra unor lucruri la care majoritatea oamenilor nu se gandesc prea mult.

Daca vrei sa iti folosesti neuronii, si iti asumi riscul ca o parte din imaginea ta despre lumea asta sa fie demolata, citeste ce scrie acolo, si apoi intreaba-te daca e chiar asa. Ideile exprimate acolo se bazeaza in primul rand pe logica si bun simt, si primul gand pe care o sa il ai cand le citesti o sa fie probabil "Dar toata lumea stie deja lucrurile astea".
Problema e ca lumea le stie doar la un nivel intuitiv, dar nu le constientizeaza, si din cauza asta, de cele mai multe ori uita de logica si bunul simt.

Niciun comentariu: